Nieuws

Vierkants-
verwaarding met Heyde Hoeve

Bij Heyde Hoeve vinden we het belangrijk dat een varken niet alleen goed wordt gehouden, maar ook optimaal wordt benut. Daarom stimuleren we slagers om zoveel mogelijk te werken volgens vierkantsverwaarding – een duurzame manier om elk deel van het dier te verwaarden.

Wat is vierkantsverwaarding?
Vierkantsverwaarding betekent dat bijna elk deel van het varken wordt gebruikt. Natuurlijk zijn de bekende stukken zoals karbonades, speklappen en varkenshaas populair, maar een varken heeft veel méér te bieden. Denk aan stoofvlees, schenkel voor bouillon of vleeswaren zoals ham en droge worst. Zelfs botten, vet en huid krijgen een bestemming, bijvoorbeeld in diervoeding, cosmetica of gelatine.

Waarom is het zo belangrijk?
Het produceren van voedsel kost tijd, energie en grondstoffen. Door elk deel van het varken te benutten, voorkomen we verspilling en werken we duurzamer. Bovendien helpt dit om het dier zo eerlijk en rendabel mogelijk te verwaarden voor de boer, de slachterij én de slager.

Daarbij draagt het Heyde Hoeve varken ook op een andere manier bij aan duurzaamheid: het eet reststromen uit de voedingsindustrie, zoals aardappelschillen, bierbostel en groenten die niet meer verkocht kunnen worden. Hierdoor is het waarschijnlijk het meest circulaire dier dat er bestaat!

01 voeren uit de hand-bewerkt

Meer nieuws

Europees kampioen en 2e van de wereld met ribs

Jolanda Kwint en haar team The BBQ Ranch, gesponsord door Heyde Hoeve, hebben opnieuw bewezen...

Lees meer

Heyde Hoeve op drie inspirerende beurzen

Heyde Hoeve introduceerde op de Anuga haar nieuwe Duroc Burger en foodservice-assortiment. Ontdek hoe wij...

Lees meer

Heyde Hoeve duroc op Tomorrowland

Boom, België – Ons Duroc vlees was op een van de meest indrukwekkende festivals ter...

Lees meer