Nieuws

Vierkants-
verwaarding met Heyde Hoeve

Bij Heyde Hoeve vinden we het belangrijk dat een varken niet alleen goed wordt gehouden, maar ook optimaal wordt benut. Daarom stimuleren we slagers om zoveel mogelijk te werken volgens vierkantsverwaarding – een duurzame manier om elk deel van het dier te verwaarden.

Wat is vierkantsverwaarding?
Vierkantsverwaarding betekent dat bijna elk deel van het varken wordt gebruikt. Natuurlijk zijn de bekende stukken zoals karbonades, speklappen en varkenshaas populair, maar een varken heeft veel méér te bieden. Denk aan stoofvlees, schenkel voor bouillon of vleeswaren zoals ham en droge worst. Zelfs botten, vet en huid krijgen een bestemming, bijvoorbeeld in diervoeding, cosmetica of gelatine.

Waarom is het zo belangrijk?
Het produceren van voedsel kost tijd, energie en grondstoffen. Door elk deel van het varken te benutten, voorkomen we verspilling en werken we duurzamer. Bovendien helpt dit om het dier zo eerlijk en rendabel mogelijk te verwaarden voor de boer, de slachterij én de slager.

Daarbij draagt het Heyde Hoeve varken ook op een andere manier bij aan duurzaamheid: het eet reststromen uit de voedingsindustrie, zoals aardappelschillen, bierbostel en groenten die niet meer verkocht kunnen worden. Hierdoor is het waarschijnlijk het meest circulaire dier dat er bestaat!

01 voeren uit de hand-bewerkt

Meer nieuws

Klasse Vlees uit Leiden gaat voor Heyde Hoeve

Leiden – In het fraaie winkelcentrum “De Kopermolen” in de Merenwijk in Leiden is de...

Lees meer

Slagerij ‘t Smitje uit Alkmaar kiest voor Heyde Hoeve

Alkmaar – Stap binnen bij Ambachtelijke Slagerij ’t Smitje en je weet het meteen, we...

Lees meer

Smaakpanel waardeert Heyde Hoeve vlees

’s Hertogenbosch – Studenten van HAS Green Academy in Den Bosch hebben sensorisch onderzoek uitgevoerd...

Lees meer