Nieuws

Smaakpanel waardeert Heyde Hoeve vlees

 

’s Hertogenbosch – Studenten van HAS Green Academy in Den Bosch hebben sensorisch onderzoek uitgevoerd naar de smaak en eetkwaliteit van varkensvlees. Hierbij is het vlees van het Heyde Hoeve Duroc varken vergeleken met vlees dat in de supermarkt wordt verkocht.

Onafhankelijk getest

Het project werd in april 2025 uitgevoerd en de test werd gedaan vanuit de proefkeuken van de hogeschool in Den Bosch. Aan het onderzoek werd deelgenomen door een onafhankelijk testpanel van meer dan dertig personen in speciale testcabines. Zij kregen stukjes vlees van 30 gram, gecodeerd, voorgeschoteld om te proeven.  De hoofdvraag van het onderzoek was of het mogelijk is om smaakonderscheid aan te tonen tussen Heyde Hoeve vlees en supermarktvlees. Bij het testen werden verschillende soorten varkensvlees met elkaar vergeleken zoals ribfilet (filetlapjes) en gemalen vlees (vers gehakt).

Goed nieuws voor Heyde Hoeve

Tijdens het bereiden van de vleesproducten werden de studenten al enthousiast over het vlees van Heyde Hoeve. Bij het bakken bleek al dat het Heyde Hoeve vlees minder spatte en er minder sap in de pan achterbleef. Dit kwam ook terug in de resultaten van de proef: Ongeveer 64% van de respondenten vindt Heyde Hoeve vlees lekkerder van smaak. Met name wat betreft sappigheid en malsheid gaat de voorkeur uit naar Heyde Hoeve. Het bewijs dat de studenten van de HAS hebben geleverd ligt in lijn met de uitkomsten van sensorisch onderzoek uit voorgaande jaren. Dat is goed nieuws dus voor de kwaliteitsdienst van Heyde Hoeve en de klanten van de Heyde Hoeve slagers.

HEY_Social_smaakpanel2
HEY_Social_smaakpanel

Meer nieuws

Klasse Vlees uit Leiden gaat voor Heyde Hoeve

Leiden – In het fraaie winkelcentrum “De Kopermolen” in de Merenwijk in Leiden is de...

Lees meer

Slagerij ‘t Smitje uit Alkmaar kiest voor Heyde Hoeve

Alkmaar – Stap binnen bij Ambachtelijke Slagerij ’t Smitje en je weet het meteen, we...

Lees meer

Paulownia bomen op de Heyde Hoeve

Wij werken actief aan een volhoudbare voedselketen. Een van onze recente initiatieven is de aanplant...

Lees meer