Barbecue recept

Jalapeño-popper Grilled Cheese Sandwich
Wanneer wij denken aan vuur, rook en robuuste smaken, dan staat Jord Althuizen met Smoky Goodness zonder twijfel bovenaan onze lijst. In zijn "Book of Bacon" neemt Jord je mee in de wereld van bacon. Ontdek alles over bacon, van begin tot eind: van de verschillende grondstoffen (zoals buikspek, lende, schouder en meer!) tot verrassende toepassingen en recepten. Boordevol tips en tricks, zowel voor beginners als voor professionals.
Duik jij graag verder in de wereld van deze heerlijke vlezige lekkernij? Hieronder een fantastisch recept voor het maken van je eigen bacon met rum uit "Book of Bacon" van Jord Althuizen.
Holy mother of a sandwich! In Amerika noemen ze een tosti een grilled cheese sandwich. Daarbij smeer je de buitenzijden in met wat mayonaise en bak je hem in een pan. Krijg je een heerlijke krokante tosti van. Maar toch, er mist iets... Wat? Juist! Bacon! Deze met jalapeño-poppers stuffed grilled cheese sandwich slaat een flinke deuk in je baconvoorraad, maar trust us: dat is een uitstekende investering.
Ingredienten (4 personen)
Jalapeño-poppers
- 24 plakken gerookt ontbijtspek van jouw Heyde Hoeve specialist
- 400 g geraspte kaas
- 100 g roomkaas
- 100 g zure room
- 1 el knoflookgranulaat (of poeder)
- Zout en versgemalen zwarte peper
- 4 verse jalapeñopepers, in de lengte gehalveerd en zaadjes verwijderd
- 2 el BBQ-rub
- 8 dik gesneden plakken wit casinobrood (of vergelijkbaar)
- 4 el mayonaise
Spicy sauce
- 100 g mayonaise
- 100 g zure rom
- 2 el chipotle-tabasco
- 50 g honing
- 2 el gele mosterd
- sap en geraspte schil van 1 citroen
- 2 el fijngehakte peterselie
- Zout en versgemalen peper naar smaak
Benodigdheden
- BBQ, smoker of oven voor indirect grillen
- Handje (geweekte) houtsnippers (optioneel)
Bereiding
Duur: Voorbereiding 30 minuten, bereiding 40 minuten
Meng in een kom 75 gram van de geraspte cheddar met de roomkaas, zure room en het knoflookgranulaat en breng op smaak met zout en versgemalen zwarte peper. Vul de gehalveerde jalapeñopepers met de kaas en omwikkel elke halve peper met plak gerookt ontbijtspek. Bestrooi rondom lichtjes met de BBQ-rub.
Bereid de BBQ, smoker of oven voor op indirect grillen en verwarm deze tot een temperatuur van 130°C is bereikt bij het grillrooster. Voeg de rookhout snippers toe als je een BBQ of smoker gebruikt en leg de jalapeño-poppers op het rooster. Rook of rooster ze 20-30 minuten, tot het spek licht krokant begint te worden.
Leg vier sneden brood op een werkblad en verdeel hierover de rest van de geraspte cheddar. Leg hierop de voorgegaarde jalapeño-poppers en bestrooi met de resterende cheddar. Leg er een tweede snee brood op. Druk stevig aan en besmeer de buitenzijden met een beetje mayonaise. Wikkel overlappend om elke sandwich circa vier plakken gerookt ontbijtspek. Verhoog de temperatuur van de BBQ of oven naar 180°C en leg de sandwiches op het rooster. Rooster ze circa 20 minuten tot de cheddar gesmolten en het spek krokant is.
Maak ondertussen de Spicy Sauce door alle ingrediënten in een kom te mengen. Breng op smaak met zout en versgemalen zwarte peper. Serveer samen en enjoy.