Ouderwets lekker recept

Italiaanse maaltijdsoep met zacht buikspek
Deze goed gevulde maaltijdsoep is zo’n beetje alles wat je nodig hebt op een heerlijke zomeravond. Gemaakt door @eteneteneten met smaakvolle kwaliteit ingrediënten, waaronder onze malse Duroc buikspek. Een maaltijdsoep doet het altijd goed wanneer je geen zin hebt om uitgebreid te koken. Je hebt aan één pan genoeg en je kunt makkelijk meer maken voor meerdere dagen. Ga aan de slag met dit recept en haal de heerlijke Italiaanse zomer in huis.
Ingredienten
- 200 g Duroc buikspek zonder zwoerd – in blokjes
- 580 g tomaten passata
- Goede scheut olijfolie
- 200 g sperziebonen – uiteindes eraf, doormidden
- 1 rode ui – gesnipperd
- 2 tenen knoflook – fijngehakt
- 250 g champignons – in kwarten
- 2 stengels bleekselderij – in boogjes
- 1 el tomatenpuree
- 1 liter kippenbouillon
- 100 g doperwten (diepvries is goed)
- 100 g mini spaghetti
- 1 handje verse peterselie en basilicum – grofgehakt
- Verse rozemarijn en oregano – een takje van elk
Bereiding
-
Zet een ruime soeppan op middelhoog vuur met een flinke scheut olijfolie.
-
Bak de buikspek blokjes langzaam aan tot die goudbruin is en z’n vet loslaat. Haal ze uit de pan en zet even opzij.
-
In het achtergebleven vet: ui, knoflook en bleekselderij erin. Even rustig fruiten tot het zacht is.
-
Champignons erbij, hoog vuur, lekker bruin laten worden. Dan de tomatenpuree ongeveer 2 minuten meebakken.
-
Doe de buiksopek terug in de pan, passata en kippenbouillon erbij. Rozemarijn en oregano erin. Laat dit 20 minuten zachtjes pruttelen.
-
Voeg de sperziebonen toe. 5 minuten later de doperwten en mini spaghetti. Laat doorkoken tot de pasta gaar is.
-
Kruiden eruit vissen, peterselie erover. Proef. Zout, peper, liefde. Klaar.

