Barbecue recept

Gegrilde tomahawk in knoflookboter
Een smakelijk recept met onze Pork Tomahawk! Grill and Smoke by Paul ging aan de slag met twee tomahawks van ons Duroc vlees. Hij maakte deze malse bereiding met een boterzachte knoflook marinade en een pikante rub.
Bereiding
-
Je begint op tijd, een dag van tevoren, met het bereiden van de boter knoflook marinade. Pak een ovenschaal en doe daarin 2 pakjes roomboter, een goede scheut olijfolie, je favoriete pittige barbecue rub en een takje rozemarijn. Wij hebben gekozen voor een Jalapeño Bacon rub die mooi en scherp van smaak is. Steek de barbecue aan op de indirecte methode en voer deze op naar een temperatuur van ongeveer 100 graden. Zet de ovenschaal op de barbecue en laat de boter smelten en mengen met de olijfolie. Laat de ovenschaal geruime tijd op de barbecue staan (rond een uurtje). Je zult zien dat ook de knoflook zachter wordt en daardoor ook meer zijn smaak zal afgeven.
-
Zodra de boter, olie en knoflook heerlijk warm zijn leg je de Pork Tomahawk in de marinade en laat deze gerust een tijdje liggen om de marinade in te laten trekken in de Pork Tomahawk. Haal daarna de Pork Tomahawk uit de marinde en bestrooi deze met dezelfde rub die je ook hebt gebruikt voor de marinade. De rub zal goed blijven kleven aan de Pork Tomahawk door de marinade die we hebben gebruikt.
-
Maak op je barbecue een plaats voor je skillet met krieltjes met schil. Snijd ze even door voordat je ze in de pan doet. Bak ze lekker bruin in een goede klont roomboter, met zout, peper en rozemarijn.
-
Stook nu je barbecue verder op naar een temperatuur van 150 graden, nog steeds op de indirecte methode. Plaats de Pork Tomahawks op het rooster en grill deze tot een kern temperatuur van 50 graden.
-
Maak in tussentijd een lekkere salade naar keuze. Uiteraard kun je deze ook al maken voordat je het vlees gaat maken, dan kan je je volledig richten op het bereiden van het vlees.
-
Zodra het vlees de juiste kern temperatuur heeft bereikt, stook je de barbecue op naar een temperatuur van 200/220 graden op de directe methode en gril je de Pork Tomahawks direct boven het vuur af. Laat ze daarna een 5 minuten rusten.
-
Serveer het vlees, de krieltjes en salade en smullen maar.




