Ouderwets lekker

Ouderwets lekker

OUDERWETS LEKKER
DE SMAAK VAN VRÜGER!

Duroc varkens staan bekend om hun uitstekende vleeskwaliteit. Het vlees van onze varkens is mooi gemarmerd, het heeft meer ‘intramusculair vet’. Het vlees is vol van smaak en is mals en sappig. De unieke smaak van Duroc volstaat met het op smaak brengen met enkel wat zout en versgemalen peper. Natuurlijk kunt u eindeloos variëren met kruiden en bereidingen. Varkensvlees is veelzijdig en herontdekt door gerenommeerde chefs. Zij zoeken naar oude rassen met smaak en brengen regelmatig een ‘ode’ aan het varken. Zij verwerken het varken van ‘kop tot staart’ en dat levert tongstrelende gerechten op!

 

HET VARKEN VAN KOP TOT STAART!
PROCUREUR
Mooi doorregen mals stuk vlees van de hals van het varken. Sappig en boordevol smaak. Ideaal om op lage temperatuur langzaam te garen. In de oven of op de BBQ!
Procureurlapjes zijn lekker makkelijk voor doordeweeks. Dun gesneden zijn ze snel klaar en zeer smakelijk bij uiteenlopende gerechten. Procureurlapjes bak je in de boter op middelhoog vuur aan beide kanten goudbruin. Afhankelijk van de dikte nog enkele minuten doorbakken. Laat het vlees altijd eerst op kamertemperatuur komen en kruid het met versgemalen peper en zout.
VARKENSHAAS
Het varkenshaasje bestaat uit de kophaas en de lange haas. Het is een mals stuk vlees uit de rug van het varken. De kophaas wordt vaak gebruikt voor de saté. Uit de varkenshaas worden ook varkensmedaillons gesneden. Varkenshaas bak of braad je vrij kort en is het lekkerst als het van binnen licht rosé is.
KARBONADE

Karbonades worden gesneden uit de rug en hals van het varken. Het begint bij mooi doorregen halskarbonades en de schouderkarbonades. Daarna volgen de ribkarbonades en de haaskarbonades. De haaskarbonade is de meest magere karbonade.

SCHOUDERKARBONADE
Na de halskarbonade komt de schouderkarbonade. Aan de schouderkarbonade zit een klein ribbetje. De schouderkarbonade bevat na de halskarbonade het meeste vet en is daardoor ook zeer smaakvol en sappig. Ook de schouderkarbonade braad je wat langer, na ongeveer 25-30 min. is het vlees heerlijk mals.
KOP

Een varkenskop bij de slager tref je niet vaak aan maar van de kop worden de meest heerlijke producten gemaakt, zoals balkenbrij en zult. Met recht ‘ouderwets lekker’!
Varkenswangen. Stevig vlees want de kaakspieren van het varken hebben veel werk verzet. De wangen doen het fantastisch in stoofschotels. Door het stoven worden de wangen botermals en zit het gerecht boordevol smaak.
Aan de kaak van het varken zit verder het kinnebakspek. Heerlijk smeuïg en zeer geschikt voor het maken van o.a. paté en zult. Ook in de worstmakerij wordt vaak kinnebakspek gebruikt.

recepten
Bereidingstips

– Laat het vlees altijd goed op kamertemperatuur komen voordat het de pan in gaat!

– Kruid het vlees met versgemalen peper en zout. Bak het vlees het liefst in een klontje reuzel en roomboter. Dat zorgt voor een heerlijke smaak en jus! 

– Heeft u het vlees in de diepvries bewaard? Laat het dan heel rustig in de koelkast ontdooien. Dep het vlees goed droog voordat u het gaat bereiden.

NIEUW IN ONS ASSORTIMENT
Heyde Hoeve droge worst in Vincent van Gogh geschenkverpakking!

Van 1883 tot 1885 leefde en werkte Vincent van Gogh in Nuenen. Hier werd hij geïnspireerd door het boerenleven. Vrijwel zeker zwierf Van Gogh ook over de landerijen van de Heyde Hoeve. Vond hij hier zijn inspiratie voor zijn schilderijen van het boerenleven? Als u in onze omgeving een wandeling in de natuur maakt proeft u nog altijd de sfeer van toen!

Vleesrokerij & zouterij Ad Reinders maakt op ambachtelijke wijze de meest heerlijke droge worstjes van het Heyde Hoeve Duroc varkensvlees. Deze heerlijke droge worst in luxe Vincent van Gogh geschenkverpakking is verkrijgbaar in 3 smaken; walnoot-truffel, olijf en knoflook. Een origineel cadeau!

Benieuwd waar deze droge worst te koop is? Of bent u als detaillist geïnteresseerd in dit product? Neem even contact met ons op, wij helpen u graag verder.

MET EEN KNIPOOG NAAR VAN GOGH!

+ There are no comments

Add yours