Ouderwets lekker


Duroc varkens staan bekend om hun uitstekende vleeskwaliteit. Het vlees van onze varkens is mooi gemarmerd, het heeft meer ‘intramusculair vet’. Het vlees is vol van smaak en is mals en sappig. De unieke smaak van Duroc volstaat met het op smaak brengen met enkel wat zout en versgemalen peper. Natuurlijk kunt u eindeloos variëren met kruiden en bereidingen. Varkensvlees is veelzijdig en herontdekt door gerenommeerde chefs. Zij zoeken naar oude rassen met smaak en brengen regelmatig een ‘ode’ aan het varken. Zij verwerken het varken van ‘kop tot staart’ en dat levert tongstrelende gerechten op!
Bereidingstips
-
Laat het vlees altijd goed op kamertemperatuur komen voordat het de pan in gaat. Leg het bij voorkeur één uur voor bereiding uit de koelkast.
-
Kruid het vlees met versgemalen peper en zout. Bak het vlees het liefst in een klontje reuzel en roomboter. Dat zorgt voor een heerlijke smaak en jus!
-
Heeft u het vlees in de diepvries bewaard? Laat het dan heel rustig in de koelkast ontdooien. Dep het vlees goed droog voordat u het gaat bereiden.
Ga zelf aan de slag!
Verkrijgbaar
bij slagers
& restaurants
Kies voor smaak en kwaliteit
Onze slagers, specialisten en chefs zijn echte vakmensen die bewust kiezen voor het Heyde Hoeve duroc vlees. Vind een verkooppunt bij jou in de buurt.