Normandische varkenshaas


Normandische varkenshaas
Print Friendly, PDF & Email

Recept van mevrouw Zorge- Jaspers – 1e prijs Moederdag receptenwedstrijd                                                                                                                                   

Ingrediënten
2 grote Heyde Hoeve varkenshaasjes
100 g boter
4 stevige appels (bijv. gala of jonagold)
1 kg vastkokende aardappelen
4 dl droge witte wijn
1 el bloem
1 dl kookroom
bruine suiker

Benodigdheden
Stoofpan, (aard)appelschilmesje, vleesmes, appelboor, garde, serveerschaal

Bereidingswijze
Verhit de boter in een stoofpan. Braad de varkenshaasjes op hoog vuur rondom aan. Schil de appels en boor het klokhuis eruit. Vul de appels met bruine suiker en leg ze bij de varkenshaasjes in de pan. Leg in dezelfde pan 1 kilo in stukken gesneden aardappelen. (Apart koken mag ook, ze mogen niet stuk koken) Giet de wijn erbij en laat zachtjes gaar koken in 30-40 minuten. Op de helft van de kooktijd de appels voorzichtig draaien.

Haal de varkenshaasjes uit de pan, snijd in schuine plakken en leg ze samen met de appeltjes en aardappelen op een voorverwarmde schaal. Giet rijkelijke saus over de varkenshaasjes.

Voor de saus
Roer 1 el bloem door 1 dl kookroom, giet in de pan en roer tot het stoofvocht bindt.

Smakelijk eten!

Heeft u ook een lekker varkensvleesrecept wat u graag met ons wilt delen? Stuur ons een mail, wij zijn heel benieuwd!

+ There are no comments

Add yours