Barbecue


Barbecueën draait om meer dan alleen eten – het gaat om goed vlees, goed gezelschap en de passie van het bereiden. Geniet van de smaak én het moment, met aandacht en geduld. Want juist dat zorgt voor het allerbeste resultaat. Heyde Hoeve duroc vlees is hét varkensvlees voor op de barbecue. Dankzij het intramusculaire vet is het perfect geschikt is voor low and slow bereidingen. Mals en sappig vlees boordevol smaak is precies wat je wilt als het vuur langzaam zijn werk doet.
Wij zijn trots op de verschillende professionele BBQ-teams en specialisten die werken met ons vlees. De (inter)nationale prijzen die jaarlijks worden gewonnen door deze teams zijn voor ons een stempel op de kwaliteit van Heyde Hoeve duroc.
Aan de slag met ons vlees? Ga dan voor klassiekers zoals speklappen en barbecueworst, of kies grotere delen als buikspek, Boston butt of een mooie rib roast. Durf ook te experimenteren met minder bekende stukken zoals de secreto of presa. Wij dagen jou als barbecuefanaat uit om te ontdekken hoeveel moois het varken te bieden heeft. Ga naar jouw slager of specialist voor het juiste advies of bezoek een van de webshops voor een mooi stuk Heyde Hoeve duroc.
Bereidingstips
-
Laat het vlees op temperatuur komen: Haal het minstens een uur van tevoren uit de koelkast. Koud vlees op een warme barbecue geeft geen gelijkmatige garing.
-
Kruid met eenvoud: Goed vlees heeft niet veel nodig. Laat de kwaliteit van het vlees voor zich spreken.
-
Geduld is smaak: Gebruik een kernthermometer en geef grote stukken de tijd. Low and slow garen voor ultieme malsheid en smaak.
VUUR, ROOK,
ROBUUSTE SMAKEN...
Bacon heeft het allemaal!
Benieuwd naar ‘lekker divers’ op de barbecue?
Heyde Hoeve Doruc is de ultieme smaakmaker! Wij nemen je mee in de wereld van de heerlijke rokerige, knisperende en zilte lekkernij. Ontdek onze recepten met buikspek, back bacon of porchetta. Bezoek jouw Heyde Hoeve specialist voor een mooi stuk Heyde Hoeve Duroc en ga aan de slag.

HET BESTE
BARBECUEVLEES VAN EUROPA!
Twee jaar op een rij
De boeren van de Heyde Hoeve kiezen ervoor om de varkens duurzaam en met respect voor dier en omgeving te houden. De varkens leven in groepen en krijgen veel licht en ruimte. Daarnaast krijgen ze gezond en gevarieerd voer dat bijdraagt aan de rijke smaak van het vlees.
onze ambassadeurs
Jord Althuizen
Barbecue kenner van Smokey Goodness
Jord Althuizen is al jaren een ware ambassadeur van Heyde Hoeve en haar sublieme varkensvlees. Niet voor niets besteedde Jord in zijn boek ‘Smokey Goodness, BBQ Feast on Fire’ een compleet hoofdstuk aan de samenwerking met Heyde Hoeve en Tiny Schepers. Jord Althuizen: “Kwaliteit is superbelangrijk, daarom gebruik ik Heyde Hoeve varkensvlees. Om meerdere redenen: de perfecte vet-vleesverhouding en de beste smaak. En wat ik nog veel belangrijker vind: een eerlijk verhaal. Geen wollige verhalen maar een mooi product van een boer die ik persoonlijk ken.”
Jolanda Kwint
Team Captain van The BBQ Ranch
Jolanda Kwint is een ware krachtpatser in de Nederlandse barbecuewereld. Als team captain van The BBQ Ranch leidt ze haar team met passie en precisie naar indrukwekkende resultaten op internationale KCBS-wedstrijden, waar ze met het Heyde Hoeve Duroc al meerdere prijzen in de wacht wist te slepen. Naast haar wedstrijdervaring runt Jolanda The BBQ Ranch in Echteld – een waar walhalla voor BBQ-liefhebbers. Hier deelt ze haar kennis, organiseert ze workshops en inspireert ze anderen met haar liefde voor vuur, vlees en vakmanschap. Met haar aanstekelijke enthousiasme en jarenlange ervaring is Jolanda een echte ambassadrice van ons smakelijke Heyde Hoeve duroc vlees.
Mano Zaal
Captain en pitmaster van BBQ+
Mano Zaal, captain en pitmaster van het Belgische topteam BBQ+, is een toonaangevende figuur in de Europese barbecuewereld. Onder zijn leiding won het team indrukwekkende titels, waaronder Europees Kampioen BBQ 2023 en Internationaal Team van het Jaar (KCBS). Met zijn verfijnde stijl en scherpe keuzes — zoals werken met Heyde Hoeve Duroc — behaalde hij twee jaar op rij de prijs voor beste ribs van Europa. Net als ons is Mano Zaal trots op de fantastische smaak en kwaliteit van ons Heyde Hoeve duroc.
Nieuws & inspiratie
Klasse Vlees uit Leiden gaat voor Heyde Hoeve
Leiden – In het fraaie winkelcentrum “De Kopermolen” in de Merenwijk in Leiden is de ruime winkel van Jan van Schaik te vinden. Naast speciaalzaken en enkele supermarkten valt zijn winkel en logo goed op. Zijn slagerij heet KLASSE Vlees en dat is dan meteen wat je terugvindt in de toonbank.
Slagerij ‘t Smitje uit Alkmaar kiest voor Heyde Hoeve
Alkmaar – Stap binnen bij Ambachtelijke Slagerij ’t Smitje en je weet het meteen, we hebben hier te maken met een echt familiebedrijf. Hier zwaaien John en Fiona Smit de scepter terwijl dochter Gwen het echtpaar ondersteund.
Smaakpanel waardeert Heyde Hoeve vlees
’s Hertogenbosch – Studenten van HAS Green Academy in Den Bosch hebben sensorisch onderzoek uitgevoerd naar de smaak en eetkwaliteit van varkensvlees. Hierbij is het vlees van het Heyde Hoeve Duroc varken…